film_1
film_2
film_3
film_4
film_5
Aktualizováno: 15. 3. 2024 
 
 




TOPlist  

DE  EN  PL

8. TT víkend ve Všestarech 12.5.2007



8. TT víkend ve Všestarech   Už tradičně se začátkem května sjíždí příznivci modelové velikosti zlatého středu ve Všestarech na svém setkání. Organizátor této akce, Deltax Všestary, musí každým rokem řešit zásadní otázku, jakým zajímavým programem přilákat do Všestar nové návštěvníky a potencionální zákazníky. Dobrým nápadem, který se úspěšně ujal při předchozích podzimních akcích ve Všestarech, bylo zajištění jízd mimořádného parního vlaku, který po oba dny jezdil na trase Hradec Králové - Všestary. Efekt tohoto nápadu se již projevil na podzimní akcí Výstava H0-SHOW, kdy stejným parním vlakem byly naváženy davy návštěvníků z Hradce Králové.

  Co bylo k vidění v prostorách prodejny Deltaxu? Hned při vstupu do zadní části prodejny rozložila firma Tillig svá výstavní kolejiště. Pro jedno z nich není název kolejiště možná na místě. Na nízkém panelu byly prezentovány nové START soupravy pro začínající modeláře a nové kolejivo se štěrkovým ložem, vše sestavené, se zapojeným ovladačem a navíc doplněné sadou kostek. Panel byl po celou dobu v obležení těch nejmenších, kteří zkoušeli, co modely vydrží.

  Další velkou část prostor zaplnila se svým stánkem prodejna Modellbahnshop Sebnitz. Ta zajišťovala prodej objednaných a předplacených speciálních modelů a setů, které byly vyrobeny speciálně pro letošní TT víkend. Zaplněné regály v pozadí dávaly tušit, že její zástupci nepřijeli s prázdnou. Sortiment byl skutečně bohatý a ačkoliv se fronta nakupujících činila, zdálo se, že zásoby jsou nevyčerpatelné. Kdo při vstupu odolal výstavní slevě 15% v prodejních prostorách Deltaxu, byl zde atakován nabídkou modelů, které se na našich pultech běžně neobjevují.

  Dále v zadních prostorách prodejny byla vystavena další modelová kolejiště, některá se na výstavách vyskytují pravidelně. Firma Auhagen s sebou přivezla opět sadu kvalitně zpracovaných diorámat nejen ve velikosti TT a malé kolejišťátko s oválem, které především prezentovalo již hotové modely z jejich výrobního programu. Za ostatní prezentované bych snad zmínil významného tuzemského malovýrobce Loco a klubové zastoupení TT-Club.

  Kdo byl unaven přemírou vystavovaných modelů, mohl se venku dostatečně občerstvit. Kromě jiného se na rožni od rána připravovalo tradiční sele, avšak nevydrželo nápor návštěvníků a v sobotu odpoledne zbyl pouze ten prázdný rožeň. Kdo neměl modelů dost, mohl pokračovat do nedaleké tělocvičny základní školy, kde opět sestavil své moduly Zababov. Této výstavě však budu věnovat samostatnou reportáž.



Další informační zdroje:
Videogalerie Videogalerie
Video ke stažení → MP4: 45 MBWebM: 41 MB
 1   Mimořádný parní vlak odjíždí v 10:30 do Hradce Králové avi 14,0 MB  wmv 13,4 MB 
 2   Mimořádný parní vlak přijíždí do Všestar v 11:15 avi 16,8 MB  wmv 15,5 MB 
 3   Stanicí Všestary projíždí lokomotivní vlak vracející se do Hradce Králové avi 4,4 MB  wmv 4,2 MB 
 4   Pravidelný spoj 5505 odjíždí v 11:47 do Hradce Králové avi 4,6 MB  wmv 4,4 MB 
 5   Parní lokomotiva posunuje a objíždí soupravu vlaku avi 13,0 MB  wmv 12,1 MB 


WebArchiv WebArchiv


WebArchiv - archiv českého webu

Licence Licence


Licence Creative Commons

Licence Kontakt


@vlacky.com

Info Info

  • Aktualizováno: 2.10.2008
  • Celkem přečteno: 8819x
  • Naposledy: dnes v 10:55

Datové zdroje Datové zdroje


Datový zdroj YouTube
Datový zdroj PeerTube

Ikona webu Ikona webu


ikona webu

Kooperace Kooperace


partnerský web www.TTkatalog.cz partnerský web www.MaleModely.cz

Reportáž Poslední navštívené reportáže